martes, 10 de enero de 2012

EL HAMBRE EN EL MUNDO Y LA POBREZA

Este año, el Informe Mundial sobre Desastres versa sobre la creciente crisis del hambre y la desnutrición. Los minifundistas que producen la mitad de los alimentos del mundo forman parte de los 1.000 millones de personas que cada noche se acuestan con hambre. La creciente inseguridad alimentaria debilita la resiliencia frente a desastres y enfermedades,  y la creciente volatilidad de los precios de los alimentos se hace sentir en todas partes.

Aqui dejaremos adjunto un video de un grupo de musica donde expresan  la diferencia que hay y desigualdad, mientras unos/as piensan en no engordar otros... mueren de hambre!

VALORA LO QUE TIENES!!

 

17 comentarios:

  1. pues si, tienes razón cuando dices que valoremos lo que tenemos, puesto que hoy en día, y cada vez mas, todo se basa en lo materia, y se deja de lado lo que perdura; las personas, los sentimientos. hoy en día nos escandalizamos cuando no nos va el Internet de la BB, mientras que otros ni siquiera saben que es tener 2 platos de comida diaria. creo que deberíamos ser más conscientes de la suerte que tenemos.

    ResponderEliminar
  2. Certament hi ha molta desigualtat a nivell mundial i es ben cert , tal com diuen a la cançó, com alguns ens obsesionem amb que ens sobren uns quilets mentre hi ha milers de persones que pateixen gana i veuen morir als seus fills i familiars. Tots ens hauriem de conscienciar de la importtancia dels aliments al món i moltes altres desigualtats que hi ha en aquest. No se on vaig llegir que la gran part dels aliments mundials estan destinats a una minoria, el qual em sembla vergonyos(i més sabent que estic inclosa en aquesta minoria). A l'occident mengem sense gana, llancem aliments, ens sobrealimentem...mentre sabem que altres moren de fam...però sembla que només ens enrecordem quan ens ho msotren amb imatges impactants com les del video.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. hem de valorar tot el que tenim, ja que tenim la gran sort de tenir un plat a taula i que no ens falti de res.

      Eliminar
  3. A més a més, molta d'aquesta pobresa ve donada per un mal funcionament de la materia prima que es diu. En moltes societats, els govern es queda l'ajuda o només se la dóna a les capitals. Però i els altres pobles? I l'altra gent? Tots mereixen un plat. Lo pitjor es veure que mentres unses moren de gana, altres llancen el menjar i es veuen amb sobrepes i deixen de menjar per estètica.
    I ara amb la crisi no només països poc desenvolupats pateixen gana, cada dia hi ha més families que han d'anar a càritas i diferents menjadors socials en busca d'un plat a taula o roba per abrigar-se.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. tens molta rao, encara que això ha passat durant molts anys a altres paisos, amb la crisi que estem patina a espanya, i crisi que estan patin paisos que estan desenvolupats, es veu reflectit en nosaltres ja que ens esta afectant.

      Eliminar
    2. http://america.infobae.com/notas/42319-La-hambruna-que-el-mundo-no-quiere-ver


      et deixem aquest enllaç'per a que vegis que nii ha moltes ONG darrera d'aquests problemes que estan intentant solucionar-los, encara que tot l'esforç que fan nomes sigui per a una petita part, ens hem de concienciar tots de que si ajudem i aportem un gra de sorra aquesta petita part pot augmentar.

      Eliminar
  4. Hay que valorar lo que és realmente importante, ya que hay gente que no tiene ni eso, mis felicitaciones a la persona que ha efectuado este trabajo, porque hoy en dia no le damos valor a lo esencial que es lo que realmente importa.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. mucshisimas gracias, es lo que queriamos reflectar, concienciar a la gente de que el problema es mayor del que creemos.

      Eliminar
  5. La culpa la tienen los gobiernos que se quedan las ayudas.
    El rico más rico y el pobre...........

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. y el pobre se tiene que fastidiar, hay que pensar en esas personas que lo necesitan, hacer entre todos un mundo mejor, y si hay que rebelarse se rebela.

      Eliminar
  6. Totes i tots som còmplices de la masacre del tercer món. Occident sempre ha estat el culpable del que hi passa allí, primerament amb els nostres imperis i colònies, i més tard donant suport a empreses transnacionals que exploten la riquesa i saquejen els recursos d'aquelles persones que no es poden defensar. Clarament amb la complicitat dels seus governs, però no ens oblidem que la majoria de governants que tenen són dictadures imposades des d'occident.

    És a dir, no és que solament no siguem conscients de la suposada "sort" que tenim, sinó que (per posar un exemple d'entre molts) tots i cada un dels nostres mòbils està tacat de sang per culpa de l'extracció del Coltan, un mineral ubicat majoritàriament en la República del Congo, i on els treballadors i les seves famílies viuen en unes condicions pèssimes, si es que d'allò se'n pot dir vida.
    I no cal anar a l'extracció de cap mineral per a trobar pobresa i explotació, sense anar més lluny, la roba d'Inditex (Oshyo, Zara, Pull&Bear, Stradivarius, Bershka, Massimo Dutti, etc.) és fabricada gràcies a empreses subcontractades que es dediquen a explotar a infants i dones.

    Per tant, crec que no hem de perdre temps agraïnt el que tenim, hem de començar a lluitar i a crear alternatives que no estiguin tacades ni de sang, ni de pobresa, ni de fam, ni de sexisme, ni d'explotació!

    A.E.

    P.D.: El que si hem de començar a valorar és si tot el que tenim ho necessitem...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. com deia la meva avia cada vegada que deixava el plat amb menjar sobre la taula i ja no en volia més: "si los niños de el tercer mundo pudieran comerse la comida que tiras, ya no tendrian el problema de la hambruna".

      Eliminar
  7. Aquest vídeo es molt impactant, sincerament crec que hi ha molta pobresa arreu del món, i nosaltres tampoc fem massa per poder-ho evitar.. Sempre volem més del que tenim i no ens donem compte que hi ha molts nens i nenes que no tenen res per poder portar-se a la boca. Així que seria hora que comensessima valorar tot el que tenim al voltant i aquelles coses que no volem com per exemple roba o molts dels menjars que tirem poder-li's donar amb aquelles persones que tant o necessiten...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. tens tota la raó vanessa. si valoressim tot el que tenim i veiguessim (m'inclueixo) que malgasem els diners en tonteries, i que amb poca cosa podem ser realment feliços, això no passaria.

      Eliminar
  8. Crec que aquest video l'hauriem de tenir visualitzat cada cop que cada un/a de nosaltres tirem el menjar, comprem roba innecessaria o inclús ens preocupem per tonteries i problemes que al costat d'aquest video resulten ser "pecata minuta".

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. cert, a vegades malgastem els diners que tenim, i no pensem en els demes que realment els necessiten per a cobirir les necessitats basiques

      Eliminar